søndag 30. september 2012

En lilla høst

Jeg liker så innmari godt lillafargen lyngen har. Så i dag har jeg fått ryddet litt og pyntet på de to sjenkene vi har i stua.
 
På den ene satt jeg et stettfat jeg har kjøpt på Ikea. Dette pyntet jeg med litt lyng, noen gamle treklyper, noen pynteballer og et stoffhjerte. Praktisk å pynte med stettfatet siden det tar så stor plass når det skal oppbevares.
 



 
Den andre sjenken fikk litt lilla lys og litt lyng. Det er så kos nå som vi kan tenne stearinlys!


 
Lyng hører høsten til!

 
Merker det er hektiske tider med massevis av møter på kveldstid. Bloggen får lide litt under dette. Men så fort jeg får muligheten kommer det et innlegg eller to.
 
God søndagskveld!
 
Klem C



mandag 24. september 2012

Knekkebrød

I kveld har jeg lagd knekkebrød etter en oppskrift jeg har fått av svigermor. Disse smaker kjempegodt og er ganske sunne.
 
Jeg har puttet noen i en boks, sammen med oppskriften, som jeg skal gi til ei venninne. Alltid koselig å gi bort noe som er hjemmelaget.
 
 
Oppskriften:
 
4 dl havregryn
2,5 dl solsikkefrø
2,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
3 dl sammalt rug, grov
1 ts salt
1 ts bakepulver
8 dl lunkent vann

 
* Sett ovnen på 200 grader - bruker du varmluft kan du steke alle brettene på en gang.
 
* Bland alt sammen og la det svelle i 5 min, deretter smører du det utover 3 bakepapirkledde stekeplater.
 
* Etter 10 min i ovnen tar du brettene ut og ruter opp med pizzakutter.
 
* Sett brettene inn igjen og stek videre i 35-40 minutter.
 
* Avkjøl og legg knekkebrødene i en boks.

 
Ferdig knekkebrød - skikkelig godt med smør og brunost.

 
Lykke til med baksten!
 
Bakeklem C

søndag 23. september 2012

Ut på tur aldri sur!

Som jeg har fortalt tidligere har vi tilgang til en stor skog rett bak huset vårt. I dag hadde vi bestemt oss for at vi skulle ut, brenne bål og lage middag i skogen. Vi gikk på tur med gode venner, i alt 4 voksne og 5 barn. Vi gikk ikke så langt.. men det gjorde ingenting.
 
På menyen stod suppe lagd på bål. Veldig enkelt og greit! Det er rett og slett vann, buljong, ferdig lapskausblanding og pølser. Ungene elsker det! Dette har jeg lagd på tur med elevene på skolen mange ganger og det faller alltid i smak. Middag ute på tur smaker digg!
 
 
Ved siden av suppen hadde vi pinnebrød. Vi prøvde å fortelle barna, som syntes det tok sååååå lang tid, at tålmodighet når man steker pinnebrød er viktig. Linn hadde laget en nydelig pinnebrød-deig ~ oppskriften hadde hun funnet på matprat.no.

 
Suppen ble servert med saft til. Skålene er fra Ikea og koppen og skjeen fra søstrene Grene.

 
Her er gjengen min!

 
Desserten var turens høydepunkt! Vi brukte samme pinnebrød-deigen, men i tillegg puttet vi i smør, sukker og kanel! YUMMI!!! Det smakte nesten som kanelsnurrer.

 
Noen trøtte og fornøyde turbarn stuper nå i seng - klare for en ny uke.
 
Turklem fra Charlott

onsdag 19. september 2012

Som perler på snor..

Jeg kom over en fantastisk diy inne hos Maia i går! Jeg falt pladask og måtte selvfølgelig prøve ut dette. Resultatet ble noen perlearmebånd som er supersøte.
 
Jeg har lagd 4 stk i dag og her kommer bilder av tre av dem. Det ene lagde jeg med dobbelt silkebånd.
 
 
Tulla syntes de var veldig fine hun også.. så hun gleder seg til hun kan pynte seg med et. Det er jo helt supre gaver også.

 
Fremgangsmåten finner du inne hos Maia, på hennes fabelaktige blogg.
 
God natt!
 
Perleklem fra C

mandag 17. september 2012

Litt nytt i kaffe/te-kroken

På kjøkkenbenken har vi en kaffemaskin som jeg har blitt ganske så glad i. Den lager både varme og kalde drikker - ikke bare kaffe.
 
For litt siden begynte jeg og tenke litt på hvordan jeg kan gjøre denne kroken litt koseligere. Jeg Så et koppestativ på blomsterbutikken på Stathelle. Vi fikk gavekort til jubileet vårt. så da gikk jeg til innkjøp av stativet.
 
 
Stativet er hvitt med litt rustikt-preg. Det er plass til 10 av mine herlige green gate kopper på det.

 
Under stativet har jeg satt den fine hvite kurven som jeg kjøpte hos AM design for en tid tilbake. Den har jeg fylt med diverse tilbehør til kaffe og te.

 
På stativet har jeg hengt en kurv som jeg har heklet av litt tykk hyssing. Denne har jeg puttet kaplsene oppi. Skal hekle en til til, slik at vi får plass til flere kapsler.

 
Oversiktsbilde av kroken. Ser at det ikke blir helt det samme på bilde som i virkeligheten.. men jeg liker oppgraderingen.

 
I morgen kommer takstoler til garasjen - det blir TOPP!
 
Klem C

onsdag 12. september 2012

Legobursdag

I dag feiret Theodor bursdagen sin med kompiser fra klassen. Han bestemte seg rett etter bursdagen sin i fjor at han ville ha legobursdag. Og det ble det!
 
Her kommer noen bilder av bordet, invitasjonene og kakene.
 
Bordet dekket jeg med beige tallerkner som jeg pyntet med blå servietter og noen legoklosser. I stedenfor glass hadde alle hver sin lille flaske med navnet sitt på og et lite sugerør. Disse sto på "glassbrikker" laget av lego. Flaskene jeg brukte er sviskesaftflasker. Vi lagde også en skål av lego til sprøløk. Jeg pyntet med norgesglass som jeg fylte med lego, noen store legohoder og små biler og båter av lego.
 
 
 
 
 
 
 
Invitasjonene bestod av tre deler. En del hvor jeg hadde skrevet navnet til den som skulle få invitasjonen, en del hvor det sto invitasjon og den siste delen var selve invitasjonen. Alle tre delene var laminert. Jeg festet dem samme med en liten dings som jeg egentlig ikke vet hva heter.. men den ligner på en sånn som holder proppen i vasken fast. :)



 De siste årene har vi gått bort fra godtepose i bursdagene, gjestene har heller fått med seg en liten gave. Sikkert ikke nødvendig, MEN veldig hyggelig! I år fikk hver gjest en liten pakke lego.. en liten bil, båt eller motorsykkel. Gutta var veldig fornøyde! Gavene hadde jeg pakket inn i gråpapir og pyntet med et lite legohode.  

 
På kakemenyen i dag sto sjokoladekake formet som et legohode og gele. Geleen var også formet som lego - to store legoklosser og små legomenn og klosser rundt.


 
Theodor gikk til sengs som en lykkelig liten/stor gutt - svett i luggen etter masse herlig lek med kompisene sine. Nå skal mor pakke, for i morgen går turen til Polen med jobb. Gleder meg!
 
Ha en super kveld videre!
 
Litt sliten bursdagsmamma-klem fra Charlott

lørdag 8. september 2012

Feiring av guttaboys!

I dag har vi feiret gutta våre som har bursdag 13. og 14. september. Vi slo faktisk tre fluer i en smekk og feiret bryllupsdagen vår med familien i samme slengen. Vi var nesten fulltallige, men manglet dessverre noen. Vi inviterte til middag og kake.
 
 
Theodor 7 år og Elias 2 år.
 
Bordet dekket jeg med et høstlig tema. Det gikk i lilla, brunt, hvitt og sink med en liten "dæsj" eple.
 
Lyng, epler og noen brune dekorballer var i hovedsak det jeg brukte som pynt.

 
Lyngen er kjøpt på Mestergrønn, dekorballene på Nille og lysene på Home&Cottage.


 
Ble litt gjenbruk fra festen vi hadde med vennene våre. Syntes norgesglassene med lyng og sløyfe var så søte at jeg har tatt vare på dem og brukt litt rundt i huset. Gir en høstlig stemning. Vil du se flere bilder fra den andre festen, kan du kikke her.

 
I to av de små norgesglassene puttet jeg noen epler og dekorballer.

 
Vi har ikke så mange resservestoler, så kurvtolen måtte brukes. Den passet jo egentlig godt inn. Tenk om jeg hadde hatt en sånn til hver...

 
På menyen sto kremet kyllingsuppe.. som i dag ble kremet svinekjøttsuppe. Den fikk stå og godgjøre seg i mange timer og smakte deilig. Oppskriften på den finner du i dette innleget.
 
Til suppen serverte vi foccacia. Fant en super oppskrift på en herlig blogg jeg stadig er innom. Veldig enkel og grei, uten for mye styr. Du finner den enten her eller her.

 
Kakene som vi valgte til dagens fest var Hummingbirds brownie- og ostekake med bringebærkrem. En helt herlig kake! Jeg fant oppskriften på den på www.trinesmatblogg.no. Forøvrig en kollega som tipset meg om denne. GODT tips! :)

 
I tillegg hadde vi Pavlova, noe jeg tror har blitt Tores nye favorittkake. Pernille er også veldig glad i denne kaken. Nam, nam

 
Nå har akkurat de siste gjestene gått og planleggingen til onsdagens legobursdag fortsetter.
 
Takk for en kjempefin feiring til dere som har delt dagen med oss. Gutta var superfornøyde!
 
Go'klem fra C

torsdag 6. september 2012

En liten tyvtitt..

Om en uke fyller mellomsten 7 år og det skal selvsagt feires med stor bravur. Vi skal feire begge gutta våre til lørdag med voksenbursdag og til onsdag kommer legobursdagen som Theodor gleder seg skikkelig til. Elias fyller to så han får vente ett år til på barnebursdag.
 
En kommer en liten tyvtitt på invitasjonene.. det kommer mer etter feiringen.
 
 
 
Nå er mor hjemme alene og ungene i seng.. så da har jeg faktisk unnet meg en liten godbit på en helt vanlig torsdag. En kopp varm sitronte og noen få biler. Er jo tross alt i gang med trening og kan ikke ødelegge det med godis.

 
Tusen takk for alle de utrolig koselige kommentarene dere legger igjen. Der varmer mer enn dere aner! Håper dere har en strålende kveld!
 
Klem C


tirsdag 4. september 2012

Velkommen til bords!

I dag skal jeg faktisk prøve meg på noe jeg ikke har gjort før. Nemlig melde meg på NIB sin september utfordring. Tema denne ganger er inviter!
 
Jeg er veldig glad i å dekke bord og benytter enhver anledning til å gjøre dette. Jeg har bestemt meg for å bruke bildene fra 8 års bursdagen til tulla. Dette er bilder jeg har vist før.. så her kommer de en gang til.
 





 
Du finner de andre bidragene her.
 
Tirsdagsklem fra Charlott